27 Nisan 2009 Pazartesi

noktalar üzerine

siyah beyaz,iyi ve kötü neye göre?neye göre seçimlerimiz?kime göre doğrular yada yanlışlar....
işte alkışlar birşeylerin farkında olup sorgulayabilene.....hehe hadi iyisin
merdivenlerden inmek kolay,eğer ki zor çıkmadıysan...emek vermediysen harcamak silmek riske etmek kolay..e bide gerisi varsa zaten ne konuşuyorum ki dimi...

insan bazı şeyleri sorgularken içinde bulunduğu durumun heyacınına kapılmadan edemez,etkilenmeden diyim...işin asıl rengi çok sonraları gösterir kendini ucundanda olsa.esas olan içinde olduğun duruma müdahale edebilmen ve birşeylere çok çok geç olmadan sarılabilmendir.hatalar insanlar için elbet affedici olmakta insani birşey ama neyi?ne kadarını ve nasıl?bilmek gerek....
bazı insanlar paraya,bazıları şatafata,bazıları güce ve konuma itibar ederler....ama unutmamak gerekirki insanı insan yapan değerleri kaybetmek az önce sayılanların tümüne sahip olunsa bile bu eksiklikleri giderebilir olduğuna inanamam.
hiçbirşeyim yok derken bile aslında birçok şeye sahibiz,sadece bakmak görmek yetmez bazende hissedebiliriz.yanında olmak yada sahip olmak önemli değil insanız içinde hissetmek bile yeter bazen,bunu benden kim alabilir,onu benden kim?

insan herşeyini yitirebilir,ama etrafında onu bilen tanıyan kollayan ve sahip çıkan birileri olduğu sürece çok fazla şeyi olduğunu anlar....hatalar bireysel değildir birine hata yapılmaz,genele yayılır içinden çıkılmaz!!
yalanlar bireyseldir insan önce kendi kanar,sonra vicdanı varsa bilemiyorum ne olur...

sevgi,aşk, hayat başlı başına savaş ...silahını al huzurumu ver..artık yeter

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum yapıyorum diye öldürme...biraz insaflı ol:D